Anton Gaaei tekent vijfjarig contract bij Ajax

De 20-jarige Deense verdediger Anton Gaaei heeft een vijfjarig contract getekend bij Ajax. Hij wordt gezien als de mogelijke opvolger van Jorge Sanchez, die naar verluidt op het punt staat om naar Porto te vertrekken.

Overgang van Viborg FF naar Ajax

Gaaei’s contract bij Ajax is per direct ingegaan en loopt tot 30 juni 2028. De transfer van de jonge verdediger van Viborg FF naar Ajax kost de Amsterdamse club naar verluidt 2 miljoen euro, volgens berichten in De Telegraaf.

Geboren op 19 november 2002 in Viborg, heeft Gaaei sinds 2021 in totaal 38 wedstrijden gespeeld voor het eerste elftal van Viborg FF. Hij heeft ook een deel van zijn jeugdopleiding bij deze club doorlopen.

Sanchez’ mogelijke vertrek naar Porto

De komst van Gaaei naar Ajax is afhankelijk van het vertrek van Sanchez, zoals gemeld door De Telegraaf. Eerder deze week bereikte Ajax een principeakkoord met het Mexicaanse Chivas over de transfer van Sanchez. Echter, het lijkt erop dat Sanchez nog niet klaar is voor een terugkeer naar zijn vaderland.

Volgens bronnen van De Telegraaf heeft Porto nu de beste kans om Sanchez over te nemen. Dit zou de weg vrijmaken voor Gaaei om zijn plaats in de verdediging van Ajax in te nemen.

Met de toevoeging van Gaaei aan het team hoopt Ajax zijn verdediging te versterken en zich voor te bereiden op het mogelijke vertrek van Sanchez. Het blijft afwachten hoe deze veranderingen het team zullen beïnvloeden en hoe Gaaei zich zal aanpassen aan zijn nieuwe rol bij Ajax.

Plaats een reactie