Ajax verwelkomt Georges Mikautadze in de gelederen

De Nederlandse voetbalgrootmacht Ajax heeft een nieuwe aanwinst in de persoon van Georges Mikautadze. De 22-jarige aanvaller, afkomstig van FC Metz, heeft een contract getekend dat hem tot 30 juni 2028 aan de Amsterdamse club verbindt. De overgang van de jonge spits is beklonken voor een bedrag van 16 miljoen euro, dat door prestatiegerelateerde bonussen nog kan stijgen tot boven de 19 miljoen euro.

Van FC Metz naar Ajax

Mikautadze, geboren in Frankrijk maar van Georgische afkomst, heeft een groot deel van zijn voetbalopleiding genoten bij FC Metz. Sinds 2019 maakte hij deel uit van het eerste elftal van de Franse club. Zijn prestaties daar hebben de aandacht getrokken van Ajax, dat bekend staat om zijn scherpe oog voor jong talent.

Internationale ervaring

Naast zijn clubervaring brengt Mikautadze ook internationale ervaring mee naar Amsterdam. Als Georgisch international heeft hij al meerdere caps op zijn naam staan. Deze ervaring op het hoogste niveau zal ongetwijfeld van pas komen in de Eredivisie en in de Europese competities waarin Ajax actief is.

Contract tot 2028

Met zijn contract tot de zomer van 2028 heeft Ajax een duidelijke langetermijnvisie voor Mikautadze. De club zal hopen dat de jonge aanvaller zich de komende jaren verder kan ontwikkelen en een belangrijke bijdrage kan leveren aan het succes van het team. Bij FC Metz had Mikautadze nog een contract tot medio 2027, maar de kans om bij Ajax te spelen was te aantrekkelijk om te laten liggen.

Met de komst van Mikautadze heeft Ajax opnieuw een veelbelovend talent aan de selectie toegevoegd. Het is nu aan de jonge Georgiër om te laten zien wat hij in huis heeft en om de hoge verwachtingen waar te maken.

Plaats een reactie