Amsterdammers ruilen massaal lachgascilinders in voor cash

In een poging om de veiligheid van hun verbrandingsovens te waarborgen, heeft het Afval Energie Bedrijf (AEB) in Amsterdam een unieke actie op touw gezet. Ze bieden een beloning van tien euro voor elke ingeleverde lachgascilinder. De reactie van het publiek was overweldigend, met meer dan 100 cilinders die binnen 24 uur na de aankondiging werden ingeleverd.

Veiligheidsmaatregel tegen ontploffingen

Deze actie is een reactie op het groeiende probleem van lachgascilinders die in de verbrandingsovens terechtkomen en het risico lopen te ontploffen. Door een financiële prikkel te bieden, hoopt het AEB het aantal cilinders dat op deze gevaarlijke manier wordt weggegooid, te verminderen. Het bedrijf beschouwt de actie nu al als een succes en benadrukt dat dit een landelijk probleem is dat aandacht verdient van de overheid in Den Haag.

Beperkingen en voorwaarden

Er zijn echter enkele beperkingen aan de actie. Zo kunnen particulieren uit de regio Amsterdam maximaal vijf cilinders per dag inleveren. Bedrijven zijn uitgesloten van deelname. De ingeleverde cilinders worden door het AEB naar een verwerker gestuurd die ze klaarmaakt voor recycling.

Inleverpunt en tijden

De lachgascilinders kunnen worden ingeleverd bij het inleverpunt van het AEB op de kruising van de Australiëhavenweg en de Aziëhavenweg in het Westelijk Havengebied. Dit kan van maandag tot en met zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur. Het is belangrijk om te benadrukken dat alleen lege lachgastanks worden geaccepteerd. Andere druktanks, slagroompatronen of containers worden niet ingenomen.

Deze actie van het AEB is een innovatieve manier om een groeiend milieuprobleem aan te pakken en tegelijkertijd de veiligheid van hun faciliteiten te waarborgen. Het is een voorbeeld van hoe bedrijven en burgers samen kunnen werken om een positieve impact te hebben op hun gemeenschap.

Plaats een reactie