Amsterdamse verdachte van dubbele moord in Italië gearresteerd

Een 21-jarige man uit Amsterdam, die verdacht wordt van het doodsteken van zijn vader en een vriend van de familie, is na een intensieve zoektocht van ongeveer 40 uur in Italië gearresteerd. De jongeman werd slapend gevonden op een bankje bij een kleine kapel op een berg nabij Montaldo di Mondovi, het dorp waar de fatale steekpartij plaatsvond.

Arrestatie na uitgebreide zoektocht

Volgens berichten van de Italiaanse militaire politie, de carabinieri, werd de verdachte, die volgens lokale media Sacha C. zou zijn, ontdekt door drie agenten. Ze werden bijgestaan door lokale jagers die bekend waren met het terrein. De jongeman bood geen weerstand tijdens zijn arrestatie, maar was opvallend stil. Er zijn aanwijzingen dat hij mogelijk worstelt met psychische problemen.

De zoektocht naar de verdachte, die woensdag begon, was grootschalig en intensief. Er werden ongeveer tweehonderd agenten, speurhonden en helikopters ingezet om de verdachte op te sporen.

Verdacht van dubbele moord

Sacha C. wordt ervan verdacht zijn 65-jarige vader en een 60-jarige vriend van de familie te hebben doodgestoken. Hij was samen met zijn vader op bezoek bij de vriend in het dorpje in de noordwestelijke regio Piëmont.

Naar verwachting zal de jongeman binnen vijf dagen voor de rechter moeten verschijnen. Dan zal worden besloten of hij langer in hechtenis blijft. De arrestatie van de jongeman heeft zowel in Italië als in Nederland voor veel opschudding gezorgd.

Plaats een reactie