Annemarie Tuzgöl-Broekhoven: De nieuwe Kinderombudsman van Amsterdam

Annemarie Tuzgöl-Broekhoven staat op het punt om de nieuwe Kinderombudsman voor de metropoolregio Amsterdam te worden. Hoewel de gemeenteraad nog formeel moet stemmen over haar benoeming, wordt dit over het algemeen gezien als een formaliteit. Als alles volgens plan verloopt, zal Tuzgöl-Broekhoven op 1 oktober haar nieuwe functie opnemen, waarbij ze de huidige Kinderombudsman, Anne-Martien van der Does, opvolgt.

Wie is Annemarie Tuzgöl-Broekhoven?

De 55-jarige Tuzgöl-Broekhoven is momenteel werkzaam bij de nationale ombudsman als projectleider van grootschalig onderzoek. Daarnaast vervult ze de rol van rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank van Noord-Holland, waar ze zich voornamelijk bezighoudt met familie- en jeugdzaken. Haar ervaring en expertise op deze gebieden maken haar een uitstekende kandidaat voor de rol van Kinderombudsman.

De rol van de Kinderombudsman

De Kinderombudsman is een belangrijke figuur die kinderen, jongeren, ouders, verzorgers en professionals ondersteunt die problemen ondervinden bij de gemeente, met jeugdzorg of op school. Sinds maart 2014 werd deze rol vervuld door Van der Does. Als Tuzgöl-Broekhoven’s benoeming wordt goedgekeurd door de gemeenteraad, zal zij deze cruciale rol voor de komende zes jaar op zich nemen.

Tuzgöl-Broekhoven’s visie

Tuzgöl-Broekhoven kijkt uit naar haar nieuwe rol als Kinderombudsman. Ze heeft aangegeven dat ze zich volledig zal inzetten om de problemen die kinderen en volwassenen ervaren in hun relatie tot de overheid op te lossen. “Als team van de ombudsman voor de metropool zal ik mij 100 procent inzetten om knelpunten die kinderen en volwassenen ervaren in hun relatie tot de overheid op te lossen,” zei ze.

Met haar toewijding en ervaring is Tuzgöl-Broekhoven klaar om een positieve impact te maken in de levens van kinderen en jongeren in de metropoolregio Amsterdam.

Plaats een reactie