Arrestatie na gewelddadige poging tot horlogediefstal

In een recente ontwikkeling heeft de politie een 22-jarige man gearresteerd die vorig jaar een gewelddadige poging deed om een Rolex horloge te stelen. De mislukte overval vond plaats op het terras van een restaurant aan de Beethovenstraat in Zuid.

De gewelddadige overval

Op een zomeravond in juli zat een man rustig met drie vrienden op het terras van het restaurant. Rond 23.00 uur werd de avond echter verstoord toen de 22-jarige man een pistool tegen het hoofd van de Rolex-drager drukte. Ondanks de dreiging weigerde het slachtoffer mee te werken, wat resulteerde in meerdere klappen met het wapen tegen zijn hoofd.

De ontsnapping

Na een worsteling wist het slachtoffer zich los te rukken en de overvaller weg te duwen. In een poging de overvaller verder op afstand te houden, gooide hij een terrasstoel in zijn richting. Helaas raakte de stoel per ongeluk een andere terrasbezoeker. Ondanks de chaos en het geweld, slaagde de overvaller er niet in om het horloge te stelen en koos hij ervoor om te vluchten.

De arrestatie

Na bijna een jaar van onderzoek, werd de verdachte eind juni gearresteerd. De man wordt nu verdacht van verboden wapenbezit en poging tot diefstal. Hoewel de overval niet succesvol was, heeft de gewelddadige aard van de poging tot diefstal en het gebruik van een vuurwapen geleid tot ernstige beschuldigingen tegen de 22-jarige man.

Deze zaak benadrukt het belang van voortdurende waakzaamheid, zelfs in wat als veilige omgevingen wordt beschouwd. Het is een herinnering dat waardevolle bezittingen zoals luxe horloges potentiële doelwitten kunnen zijn voor criminelen.

Plaats een reactie