Arrestaties in Amsterdam na dodelijke schietpartij

In een recente ontwikkeling in een moordzaak in Amsterdam-Noord, heeft de politie twee mannen van 24 en 25 jaar gearresteerd. De arrestaties volgen op een dodelijke schietpartij die anderhalve week geleden plaatsvond aan het Vikingpad, waarbij de 43-jarige Dwight Mook om het leven kwam.

Details van de schietpartij

De fatale gebeurtenis vond plaats op 18 juli rond 16.00 uur, in de buurt van een parkeerplaats. Mook, het 43-jarige slachtoffer, raakte ernstig gewond en overleed later in het ziekenhuis. De exacte omstandigheden van de schietpartij zijn nog steeds onderwerp van onderzoek.

Ooggetuigen meldden dat ze een luide knal hoorden, gevolgd door het beeld van een gewonde man die in een rode auto werd getrokken. De auto vertrok vervolgens in hoge snelheid. Toen de politie arriveerde, was er niemand meer op de plaats delict. Uit verder onderzoek bleek dat de gewonde man naar het ziekenhuis was gebracht. De rode auto werd daar gevonden en in beslag genomen.

Arrestaties en voortgang van het onderzoek

De 24-jarige verdachte werd afgelopen maandag gearresteerd, gevolgd door de arrestatie van de 25-jarige verdachte twee dagen later. Beide mannen zitten momenteel in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Om deze reden geeft de politie momenteel geen verdere informatie vrij. Beide mannen zijn voorgeleid en blijven voorlopig in hechtenis.

Kort na de schietpartij werden twee mannen uit Almere gearresteerd, maar uit onderzoek bleek dat zij niets met de zaak te maken hadden. Ze zijn dezelfde dag nog vrijgelaten en zijn geen verdachten meer in de zaak.

Oproep aan getuigen

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen en roept hen op om zich te melden. In het bijzonder is de recherche op zoek naar een getuige die na de schietpartij op een fiets van de plaats delict is weggereden. Daarnaast is het onderzoeksteam dringend op zoek naar camerabeelden van de Ijdoornlaan, gemaakt rond het tijdstip van de schietpartij.

Plaats een reactie