Brandbomincident in wooncomplex Zuidoost veroorzaakt onrust

In de vroege uren van de ochtend werd de rust in de Charlotte Brontéstraat in Zuidoost ruw verstoord door een luide knal. Een brandbom was in een portiek van een wooncomplex gegooid, wat resulteerde in een zwartgeblakerde deur en een deel van de muur. Dit incident volgt op een eerdere verstoring eerder deze week, waarbij een raam in dezelfde portiek werd ingegooid.

Politieonderzoek leidt nog niet tot arrestaties

De politie heeft zowel na het incident van vandaag als na het eerdere incident onderzoek gedaan, maar dit heeft nog niet geleid tot de identificatie of arrestatie van een verdachte. De bewoners van het complex zijn begrijpelijkerwijs ongerust en voelen zich onveilig in hun eigen huis.

Bewoners getuigen van eerdere incidenten

Een bewoner van het complex, die anoniem wenst te blijven, deelde zijn ervaringen. “Ik was aan het slapen, maar werd wakker van de stemmen van mijn buren. Ze riepen dat ik naar buiten moest komen omdat er een molotovcocktail was gegooid,” vertelt hij. “Het is echt beangstigend.”

Dezelfde bewoner vertelde dat er eerder deze week al problemen waren. Een groep ‘kinderen’ zou geprobeerd hebben brand te stichten op het balkon van een buurvrouw. “We hebben ze kunnen stoppen en ze zijn weggerend. Maar later kwamen ze terug en gooiden ze een baksteen door het raam,” voegt hij eraan toe.

Onveiligheidsgevoelens nemen toe

De bewoners van het complex voelen zich steeds onveiliger door deze reeks incidenten. “De buurvrouw heeft niets verkeerd gedaan, wij hebben niets verkeerd gedaan. Deze kinderen doen roekeloze dingen. We zijn bang dat er een keer echt brand uitbreekt en dat we dan in gevaar zijn,” zegt de bewoner. De politie blijft onderzoek doen naar de incidenten en roept getuigen op zich te melden.

Plaats een reactie