Canal Parade: Een kleurrijk spektakel van inclusiviteit

De Canal Parade, het hoogtepunt van Pride Amsterdam, is om 12.00 uur van start gegaan. Ondanks de dreiging van regen, stroomden de kades vol met enthousiaste toeschouwers, klaar om de kleurrijke botenparade te aanschouwen. De lokale zender AT5 zorgde ervoor dat ook de thuisblijvers niets van het spektakel hoefden te missen door de parade live uit te zenden tot 15.30 uur.

De start van een botenfeest

Met het startschot om 12.00 uur, kwam de stad tot leven met het botenfeest van Pride. Tachtig boten, versierd met regenboogvlaggen en feestelijke decoraties, voeren mee in de parade. De route begon bij het Oosterdok, vervolgde langs de Nieuwe Herengracht en de Amstel, en eindigde bij het Westerdok.

Live verslag vanaf de kade

Shay Kreuger, bekend van de radio, deed live verslag vanaf de kade. Op een van de aangemeerde boten stond Splinter Chabot, die verschillende gasten ontving. Onder hen waren Jörgen Raymann, bekend van televisie, YouTuber Jessie Maya en rapper King Faisel. Deze bonte mix van gasten weerspiegelde de diversiteit en inclusiviteit waar Pride om bekend staat.

Het thema van dit jaar: #YouAreIncluded

Het centrale thema van Pride Amsterdam dit jaar was #YouAreIncluded. Dit thema benadrukt de boodschap van acceptatie en inclusiviteit die Pride uitdraagt. De botenparade duurde tot 18.00 uur, waarmee het een dag vol feest en viering van diversiteit was. Hoewel de live uitzending op AT5 om 15.30 uur eindigde, bleef de sfeer in de stad nog lang hangen.

Plaats een reactie