Carlos Borges tekent vijfjarig contract bij Ajax

Carlos Borges, de 19-jarige Portugese voetballer, is nu officieel een Ajacied. Hij heeft een vijfjarig contract getekend in de Arena, met een transferbedrag van 14 miljoen euro. Dit bedrag kan door bonussen oplopen tot 19 miljoen euro.

Van Manchester City naar Ajax

Borges maakt de overstap van Manchester City, waar hij sinds 2014 in de jeugd speelde. Hoewel hij het afgelopen seizoen voornamelijk voor het reserveteam speelde, maakte hij daar een sterke indruk. Hij werd topscorer van de competitie met 21 doelpunten in 24 wedstrijden. Ondanks zijn prestaties, maakte hij nooit zijn debuut in het eerste team van City.

Speler van het jaar

Hoewel hij geen bijdrage leverde aan het kampioenschap, hielp Borges het tweede team van City wel naar de eerste plaats in de reservecompetitie. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt, want hij werd in het voorjaar uitgeroepen tot beste speler van de competitie.

Concurrentie bij Ajax

Borges, die met de bijnaam Forbes op zijn shirt zal spelen, speelde vorig seizoen voornamelijk als linksbuiten. Bij Ajax zal hij echter te maken krijgen met flinke concurrentie op die positie, met spelers als Steven Bergwijn, Mika Godts en Mohamed Daramy. Borges heeft echter ook ervaring als rechtsbuiten, een positie waar hij voor Portugal onder 19 een aantal wedstrijden speelde.

Versterkingen voor Ajax

Borges is de vierde zomeraanwinst voor Ajax, na de eerdere contractering van middenvelders Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic. Ook keeper Diant Ramaj maakt de overstap naar Amsterdam. Na de komst van Van den Boomen en Tahirovic was het een tijdje rustig rond de club, maar met de komst van Borges en Ramaj is het aantal nieuwe aanwinsten in één dag verdubbeld. Bovendien wordt Ajax nog steeds in verband gebracht met twee andere spelers: verdediger Josip Sutalo (Dynamo Zagreb) en middenvelder Eduard Spertsyan (FK Krasnodar).

Plaats een reactie