Europa League: Ajax vs Olympique Marseille verwelkomt uitsupporters

In een recente aankondiging heeft de woordvoerder van burgemeester Halsema bevestigd dat uitsupporters welkom zijn bij de aankomende Europa League-wedstrijd tussen Ajax en Olympique Marseille. De wedstrijd vindt plaats op donderdag van de volgende week.

De beslissing om uitsupporters toe te laten

Vorige week was er nog onzekerheid over de aanwezigheid van uitsupporters bij de wedstrijd. De burgemeester had aangegeven dat er nog een besluit moest worden genomen. De gemeente wachtte op dat moment nog op advies van de politie, die de risico’s van de komst van de supporters aan het beoordelen was.

De fanatieke aanhang van Marseille

Olympique Marseille staat bekend om zijn fervente supporters. De laatste keer dat de club in Nederland speelde, was in april vorig jaar tegen Feyenoord, tijdens de halve finale van de Conference League. Die avond in Rotterdam resulteerde in de arrestatie van 48 supporters voor het afsteken van vuurwerk en openlijke geweldpleging.

De uitwedstrijd van Ajax in Marseille

De uitwedstrijd die Ajax in Marseille zal spelen, is al aangemerkt als een wedstrijd met een hoog risico. Het is nog onduidelijk of Ajax-supporters welkom zijn in Marseille. Dit is een belangrijk punt van overweging, gezien de eerdere incidenten met de supporters van Marseille.

De beslissing om uitsupporters toe te laten bij de aankomende wedstrijd tussen Ajax en Olympique Marseille is een belangrijke stap. Het benadrukt het belang van sportiviteit en respect tussen clubs, ondanks de mogelijke risico’s. Het is een teken van vertrouwen in de supporters en de veiligheidsmaatregelen die worden genomen om ervoor te zorgen dat de wedstrijd veilig en plezierig verloopt voor iedereen.

Plaats een reactie