Explosie bij portiekdeur schrikt bewoners Zeeburgereiland op

In de avonduren van gisteren werd de rust op Zeeburgereiland ruw verstoord door een luide knal. De bron van het geluid bleek een explosie bij een portiekdeur aan de Eef Kamerbeekstraat. De politie is direct ter plaatse gekomen om de situatie te onderzoeken.

Explosie en verdachte omstandigheden

Rond kwart over acht ’s avonds bereikte de melding van de explosie de politie. Bewoners van de omliggende appartementen kwamen massaal naar buiten, geschrokken door het onverwachte lawaai. Volgens ooggetuigen zijn er twee jonge individuen op een fatbike gezien die zich snel uit de voeten maakten na de knal. De verdachten droegen bivakmutsen en vluchtten via de IJburglaan richting de Piet Heintunnel.

Onderzoek en schade

De politie heeft direct een onderzoek ingesteld naar het incident. De Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) is opgeroepen om de situatie nader te inspecteren. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen bij de explosie. De schade aan het gebouw wordt momenteel nog geëvalueerd. Bewoners melden dat er minstens één raam is gebarsten en dat de portiekflat flink heeft geschud door de kracht van de explosie.

Oproep aan getuigen

De politie roept getuigen op om zich te melden. Elke informatie kan waardevol zijn om de verdachten op te sporen en de toedracht van het incident te achterhalen. De rust op Zeeburgereiland is inmiddels teruggekeerd, maar de schrik zit er bij de bewoners nog goed in.

Plaats een reactie