Explosief veroorzaakt zware schade aan auto in Noord

In de vroege uren van de ochtend, rond 3 uur, werd een auto op het IJplein in Noord ernstig beschadigd door een explosief. Het lijkt erop dat het explosief onder de motorkap aan de bestuurderskant van de auto was geplaatst.

Getuigen zien verdachte vluchten

Kort na de explosie zagen getuigen een man rennen over het nabijgelegen fietspad in de richting van de Gedempte Insteekhaven. De politie is nu op zoek naar deze man en roept omwonenden op om eventuele beelden van dashcams of deurbelcamera’s te delen. Deze beelden kunnen cruciaal zijn voor het onderzoek en kunnen helpen bij het identificeren van de verdachte.

Stijging in nachtelijke explosies

Dit incident maakt deel uit van een zorgwekkende trend van nachtelijke explosies in de stad. Dit jaar is er een opmerkelijke toename van dergelijke incidenten. In de meeste gevallen zijn de voordeuren van woningen het doelwit van deze explosies. Het feit dat nu een auto het doelwit was, is een nieuwe ontwikkeling in deze reeks incidenten.

De politie onderzoekt de zaak grondig en roept iedereen op die mogelijk informatie heeft over dit incident om contact op te nemen. Het is van cruciaal belang om deze reeks explosies te stoppen en de verantwoordelijken voor het gerecht te brengen.

Plaats een reactie