Explosies schudden Amsterdam op: één arrestatie

Amsterdam werd in de vroege uren van de ochtend opgeschrikt door twee explosies. De eerste vond plaats in de Galjootstraat op IJburg rond 22.45 uur, gevolgd door een tweede explosie rond 4.30 uur in de straat Egoli in Zuidoost. De politie heeft één verdachte, een 20-jarige Amsterdammer, in hechtenis genomen.

Herhaalde explosies in Galjootstraat

De explosie in de Galjootstraat is de tweede in een tijdsbestek van tien dagen op dezelfde locatie. Op 6 september werd een woning in de straat getroffen door een explosief, dat een gat in de voordeur sloeg. De meest recente explosie vond plaats tussen een auto en een woning. De politie heeft de omgeving afgezet en is een onderzoek gestart naar de oorzaak en mogelijke verbanden tussen de twee incidenten.

Explosie in Zuidoost en arrestatie

Rond 4.30 uur werd de rust in de straat Egoli in Zuidoost verstoord door een explosie. Gelukkig raakte niemand gewond bij dit incident. De politie heeft een 20-jarige Amsterdammer gearresteerd in verband met de explosie. Het onderzoek naar zijn mogelijke betrokkenheid bij het incident is nog gaande.

Reeks van explosies

Deze twee explosies volgen op twee eerdere incidenten die de avond ervoor plaatsvonden. Rond 20.15 uur was er een explosie in de Eef Kamerbeekstraat. Later op de avond vond er nog een explosie plaats op het Vijgepeerpad in Noord. Het is nog onduidelijk of er een verband bestaat tussen deze reeks van explosies. De politie zet het onderzoek voort en roept getuigen op zich te melden.

Plaats een reactie