Storing verkeersleidingsysteem hindert metroverkeer in Amsterdam

Een technische storing in het verkeersleidingsysteem heeft het metroverkeer in de Oostbuis van Amsterdam ontregeld. De storing heeft vooral invloed op metrolijnen 53 en 54, die momenteel niet in staat zijn om richting het stadscentrum te rijden.

Locatie van de storing

De technische problemen doen zich voor bij de metrohaltes aan de Wibautstraat, bij Station Amstel en aan de Spaklerweg. Het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) heeft bevestigd dat de routes van beide metrolijnen door de storing zijn ingekort. De metro’s kunnen niet verder rijden dan de halte op de Van der Madeweg richting het Centraal Station.

Aangepaste routes

Als tijdelijke oplossing pendelen de metrolijnen nu tussen Gein en Gaasperplas naar Station Zuid, een station dat normaal gesproken geen deel uitmaakt van hun route. Reizigers kunnen vanaf Station Zuid overstappen op de Noord/Zuidlijn om zo alsnog het centrum van de stad te bereiken.

Echter, voor reizigers die gebruik maken van lijn 51 is Station Zuid niet bereikbaar. Deze metro rijdt slechts tot de halte op de Amstelveenseweg vanwege de storing.

Impact op reizigers

De storing heeft aanzienlijke gevolgen voor de reizigers, vooral tijdens de spitsuren. Het GVB werkt hard om de storing zo snel mogelijk te verhelpen en de normale dienstregeling te hervatten. Ondertussen worden reizigers geadviseerd om alternatieve routes te zoeken of gebruik te maken van andere vormen van openbaar vervoer.

Deze situatie benadrukt het belang van robuuste en betrouwbare verkeersleidingsystemen voor het openbaar vervoer. Het zorgt voor een vlotte doorstroming van het verkeer en minimaliseert de impact van storingen op de dienstverlening en de reizigers.

Plaats een reactie