Geen drugslab, maar hennepkwekerij ontdekt in Amsterdamse garage

In een garage aan de Pieter Calandlaan in Amsterdam Nieuw-West is een hennepkwekerij ontdekt, nadat twee mannen onwel werden. Eerder werd gedacht aan een drugslab, maar na onderzoek bleek het om een hennepkwekerij te gaan. De politie onderzoekt nog of de twee mannen betrokken zijn bij de kwekerij.

Onwel door hoge CO2-waarde

De politie kreeg aan het begin van de avond een melding over de twee mannen. Ze werden gevonden voor een portiek en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk werden ze onwel door een te hoge concentratie CO2 in de omgeving, mogelijk veroorzaakt door de hennepkwekerij. Ook drie politieagenten moesten uit voorzorg naar het ziekenhuis voor controle na het inademen van de gassen.

Woningen ontruimd voor onderzoek

Een deel van de straat en een huizenblok werden afgezet voor onderzoek. In een garagebox werd de hennepkwekerij ontdekt. Vanwege het onderzoek moesten acht woningen worden ontruimd. De bewoners mogen naar verwachting later vandaag weer terug naar hun huis.

Hennepkwekerij verwijderd

De hennepkwekerij wordt vandaag door de politie verwijderd. Dit kon gisteravond nog niet worden gedaan vanwege de aanwezigheid van de gassen, waardoor het niet veilig was. De kwekerij werd gedurende de nacht bewaakt. De hennepplanten zullen worden vernietigd.

De ontdekking van de hennepkwekerij benadrukt het gevaar van dergelijke illegale praktijken. Niet alleen voor de betrokkenen zelf, maar ook voor de omgeving. De hoge concentratie CO2 kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken en in dit geval leidde het tot de ontruiming van meerdere woningen.

Plaats een reactie