Handgranaat ontdekt op pad nabij Johan Cruijff Arena

In de vroege avonduren is er een handgranaat gevonden op een pad in Duivendrecht, dichtbij de Johan Cruijff Arena en het station Strandvliet. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) heeft het explosief veiliggesteld en verwijderd.

Explosief gevonden door burger

Een woordvoerder van de politie meldde dat het explosief werd ontdekt door een voorbijganger. De handgranaat lag in de berm van het pad, dat parallel loopt aan het metro- en treinspoor. Dit pad wordt over het algemeen weinig gebruikt.

Hulpdiensten snel ter plaatse

Naast de EOD werden ook het Quick Response Team van de brandweer, de ambulancedienst en de Forensische Opsporing van de politie opgeroepen. Het Quick Response Team wordt ingezet bij situaties van ‘grof en extreem geweld’. De hulpdiensten werden rond 18.45 uur gealarmeerd en waren rond 20.00 uur klaar met hun werkzaamheden op de locatie.

Onderzoek gestart

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de herkomst en het doel van de handgranaat. Ze roepen mensen die mogelijk meer informatie hebben over de situatie op om zich te melden. Het is nog onduidelijk hoe de handgranaat op deze locatie terecht is gekomen en wat het mogelijke doel was van degene die het daar heeft achtergelaten.

Plaats een reactie