Verhoogde beveiliging op ’s Gravendijkdreef na brandstichting

In een poging om de veiligheid te verhogen, heeft de gemeente besloten om een bewakingscamera te installeren op de ’s Gravendijkdreef in Zuidoost. Dit besluit volgt op een reeks verontrustende incidenten in de buurt, waaronder een brandstichting die vanmorgen plaatsvond en een explosie die twee dagen eerder plaatsvond.

Snelle reactie van de gemeente

Een woordvoerder van burgemeester Halsema heeft bevestigd dat de camera vanavond zal worden geplaatst. Dit snelle antwoord van de gemeente is bedoeld om de bewoners gerust te stellen en toekomstige incidenten te voorkomen.

Arrestatie van een verdachte

Vanochtend werd er snel gehandeld door omstanders die een verdachte aanhielden. Volgens een getuige had de dader een brandbom naar binnen gegooid en was hij van plan om een tweede te gooien, maar deze was op straat gevallen. De snelle reactie van de omstanders heeft mogelijk een grotere ramp voorkomen.

Mogelijk conflict tussen drillrapgroepen

Volgens Het Parool zou de brandstichting het gevolg kunnen zijn van een conflict tussen twee drillrapgroepen. De brandweer heeft de brand geblust en de politie heeft een onderzoek ingesteld om de exacte oorzaak en de mogelijke betrokkenheid van de drillrapgroepen te achterhalen.

Eerdere beveiligingsmaatregelen

Dit is niet de eerste keer dat de gemeente heeft gereageerd op dergelijke incidenten. Eerder deze maand werd er ook een bewakingscamera geplaatst in de Charlotte Brontestraat in Venserpolde, na drie explosies in één week. Deze maatregelen tonen de toewijding van de gemeente om de veiligheid van haar inwoners te waarborgen.

Plaats een reactie