Juliet Broersen streeft naar lijsttrekkerschap voor Volt in Europese Parlementsverkiezingen

Juliet Broersen, de huidige fractievoorzitter van Volt in de Amsterdamse gemeenteraad, heeft haar ambitie uitgesproken om de lijsttrekker te worden voor de partij in de Europese Parlementsverkiezingen van 2024. Deze aankondiging werd gedaan in een nieuwsbrief die de partij naar haar leden stuurde.

Volt: Een Pan-Europese Partij

Volt is een pan-Europese politieke partij, actief in verschillende landen in Europa. Broersen heeft sinds 2022 de leiding over de Amsterdamse afdeling van de partij, die in datzelfde jaar voor het eerst een zetel in de gemeenteraad wist te bemachtigen. De fractie heeft momenteel twee zetels in de raad.

Broersen’s Ambities

Na anderhalf jaar als fractievoorzitter, heeft Broersen haar ogen gericht op nieuwe doelen. Ze legt uit: “Het is me snel duidelijk geworden dat het beleid dat we hier uitvoeren zijn oorsprong vindt in Europa. Om tot langetermijnoplossingen te komen, moeten we ook daar aan de slag. Ik voel de urgentie en verantwoordelijkheid om daaraan bij te dragen.”

De Amsterdamse afdeling van Volt heeft positief gereageerd op Broersen’s ambitie, ondanks het mogelijke vertrek uit Amsterdam. “Hoewel we het jammer zouden vinden als Juliet Amsterdam zou verlaten, zijn we trots op wat ze voor Volt Amsterdam heeft bereikt. We hebben er vertrouwen in dat haar waardevolle bijdrage aan Volt ook op Europees niveau zal worden voortgezet.”

De Lijsttrekkersverkiezing

Er zijn meerdere kandidaten voor de positie van lijsttrekker voor Volt. De leden van de partij zullen op 23 september kunnen stemmen op hun favoriete kandidaat.

Als Broersen wordt gekozen als lijsttrekker, zal haar huidige positie in Amsterdam worden overgenomen door Itay Garmay, het tweede raadslid van Volt in Amsterdam. Een andere kandidaat op de Amsterdamse kieslijst zal dan de vrijgekomen zetel innemen.

Plaats een reactie