Nachtelijke flatbrand in Osdorp: één gewonde en uren bluswerk

In de vroege uren van de ochtend brak er een grote brand uit in een flatwoning aan Beek en Hoff in Osdorp. De brandweer had een uitdagende taak om de vlammen te bedwingen, wat resulteerde in urenlang bluswerk. Eén persoon raakte gewond tijdens het incident.

Brandweer in actie

De brand ontstond rond 2.40 uur en de brandweer werd snel opgeroepen. Met een indrukwekkende vloot van brandweerwagens en meerdere ambulances, rukten ze uit om de situatie onder controle te krijgen. De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar volgens een woordvoerder van de brandweer was er een luide knal te horen. Bij aankomst was de woning leeg.

Gasleiding complicatie

De brand veroorzaakte een barst in een gasleiding bij de ingang van de woning. Dit resulteerde in vlammen die uit de gasleiding kwamen, waardoor de brandweer de woning niet kon betreden. Het gas moest eerst worden afgesloten, wat extra tijd kostte. De woordvoerder van de brandweer omschreef de situatie als een ‘gecompliceerde brand’.

Reddingsactie

Een bewoner van de bovenliggende woning kon niet meer naar buiten en seinde in paniek met zijn telefoonlampje om hulp. De brandweer heeft deze man met een ladderwagen uit zijn woning gehaald. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Naast deze bewoner is er nog een andere bewoner gered, die niet naar het ziekenhuis hoefde.

Impact van de brand

Bewoners van het stadsdeel meldden dat het een ‘hele grote brand’ was. Sommigen konden de geur van de brand zelfs in Slotermeer ruiken. De brand was pas rond 5.30 uur volledig geblust.

De woning waar de brand uitbrak en de bovengelegen woning zijn onbewoonbaar verklaard. Andere woningen in de flat hebben roet- en waterschade opgelopen. De gemeente heeft vervangende woonruimte aangeboden aan de getroffen bewoners.

Plaats een reactie