Oud-politieagent bestraft voor schenden geheimhoudingsplicht en zedenfeiten

Een voormalige politieagent die vertrouwelijke informatie over de Nederlandse rapper Lil Kleine lekte, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van één dag en een taakstraf van 150 uur, waarvan 50 uur voorwaardelijk. Dit besluit werd vandaag door de rechtbank genomen. De 22-jarige man had details gedeeld over de gemoedstoestand van de rapper tijdens zijn detentie, waarmee hij zijn geheimhoudingsplicht schond. Bovendien werd de man veroordeeld voor twee zedenfeiten.

Vertrouwelijke informatie over Lil Kleine gelekt

Het Openbaar Ministerie had enkele weken geleden een straf van vier maanden geëist tegen de voormalige agent, die inmiddels oneervol is ontslagen. Toen Lil Kleine in februari vorig jaar werd gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn vriendin, verschenen er beelden van een Snapchat-gesprek waarin een agent onthulde hoe de rapper zich in zijn cel voelde. De 22-jarige agent bekende dat hij de bron van het lek was nadat hij ontdekte dat screenshots van het gesprek online werden verspreid. Hij gaf toe dat hij indruk wilde maken op een meisje.

Zedenfeiten

De voormalige agent werd ook veroordeeld voor het proberen te verkrijgen van naaktfoto’s van een 12-jarig meisje en het sturen van ongepaste foto’s naar haar. Toen de politie het Snapchat-account van de man doorzocht op zoek naar de berichten over de rapper, vonden ze een gesprek uit 2020 met een toen 12-jarig meisje. De man was op dat moment al werkzaam als politieagent.

Mogelijk hoger beroep

De advocaat van de voormalige agent heeft aangegeven dat ze de gevangenisstraf als symbolisch beschouwen en overwegen om in hoger beroep te gaan.

Plaats een reactie