Overweldigende steun voor Marokkaanse aardbevingsslachtoffers in Osdorp

Een inzamelingsactie in Osdorp voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko heeft een overweldigende respons gekregen. De actie, die speelgoed, deodorant en een overvloed aan kleding heeft verzameld, is zo succesvol geweest dat de organisatoren een tijdelijke pauze in donaties hebben moeten inlassen. Ondertussen zijn Marokkaanse en islamitische organisaties in gesprek om verschillende hulpinitiatieven te coördineren.

Overvloed aan donaties

In de normaal gesproken nette winkel van bruidsstyliste Siham in Osdorp is er nauwelijks een stukje vloer te zien. Tassen en vuilniszakken vol kleding, flessen shampoo, speelgoed en andere hulpgoederen voor de Marokkaanse aardbevingsslachtoffers bedekken bijna elke vierkante meter. Siham en de andere vrijwilligers hebben moeite om de constante stroom van gedoneerde items bij te houden. “We hebben een tijdelijke donatiestop moeten inlassen”, zegt ze terwijl ze een dikke winterjas in een vuilniszak probeert te stoppen. “We concentreren ons nu op het sorteren van de items, zodat ze dat in Marokko niet meer hoeven te doen.”

Coördinatie van hulpinitiatieven

Terwijl de donaties binnenstromen, wordt er ook overleg gevoerd om alle acties te stroomlijnen en te coördineren. Vertegenwoordigers van verschillende organisaties komen samen in de Al Houla-moskee in Noord. “We zijn hier niet alleen voor de noodhulp, maar ook voor de wederopbouw”, zegt Achraf el Johari. “Er zijn hele dorpen weggevaagd in een gebied dat moeilijk te bereiken is.”

Naast alle particuliere initiatieven zullen de aanwezige organisaties waarschijnlijk samenwerken voor één grote hulpactie, zegt El Johari. “Ons doel is om zo efficiënt mogelijk hulp te leveren.”

De inzamelingsactie in Osdorp toont de kracht van gemeenschap en solidariteit in tijden van crisis. Het is een hartverwarmend voorbeeld van hoe mensen samen kunnen komen om anderen in nood te helpen, ongeacht de afstand of de omstandigheden.

Plaats een reactie