Politie zoekt slachtoffer en getuige na aanranding in centrum

In de vroege uren van vrijdagochtend vond er een verontrustend incident plaats in de Regulierssteeg in het centrum van de stad. Een vrouw werd aangerand en hoewel een 27-jarige man kort daarna werd gearresteerd, is de politie nog steeds op zoek naar het slachtoffer en een belangrijke getuige.

De gebeurtenissen van die ochtend

Volgens getuigenverklaringen liep de vrouw rond 04.35 uur vanaf de Blauwbrug over de Amstel richting het Muntplein. Terwijl ze langs de Amstel liep, werd ze door een man vastgegrepen en fysiek gedwongen de Regulierssteeg in te gaan.

Getuigen zagen hoe de vrouw in de steeg door de man werd aangerand. Ze riep herhaaldelijk “Please no, stop stop stop”. Toen ze erin slaagde zich te bevrijden, probeerde een van de getuigen haar te helpen. De vrouw was echter zichtbaar van streek en liep huilend weg.

Snelle actie van getuigen

Een van de getuigen besloot de aanvaller niet te laten ontsnappen en zette samen met een andere getuige de achtervolging in. Ze slaagden erin de man snel te overmeesteren en droegen hem over aan de politie. De recherche heeft al contact gehad met de getuige die met de vrouw heeft gesproken, maar is nog steeds op zoek naar de andere getuige.

Oproep aan het slachtoffer en getuigen

De politie heeft een signalement van de vrouw vrijgegeven in de hoop dat ze zich zal melden. Ze wordt beschreven als jong, met lang donker haar tot aan haar schouders. Ze droeg een spijkerbroek, een crèmekleurige jas tot op de heupen, zwarte schoenen en een zwarte tas.

De politie roept het slachtoffer en eventuele andere getuigen op om zich te melden. Hun informatie kan cruciaal zijn voor het onderzoek en kan helpen om gerechtigheid te brengen voor het slachtoffer.

Plaats een reactie