VanMoof Fietsfabrikant Failliet: Wat Nu?

De Amsterdamse producent van elektrische fietsen, VanMoof, is door de rechtbank failliet verklaard. Dit nieuws komt na een periode van financiële onzekerheid voor het bedrijf, dat al enige tijd in de rode cijfers zat. Ondanks een recente investeringsronde die tijdelijk wat ademruimte bood, kon het bedrijf niet voorkomen dat het vorig jaar een verlies van 80 miljoen euro leed.

Stilleggen Verkoop en Mogelijke Doorstart

VanMoof had de verkoop van nieuwe fietsen tijdelijk stopgezet om zich te concentreren op het afhandelen van bestaande bestellingen. Nu het bedrijf failliet is verklaard, zijn de curatoren op zoek naar mogelijkheden voor een doorstart. Het bedrijf zelf heeft aangegeven geen verdere uitspraken te doen via de media.

In een interne boodschap aan het personeel uitten oprichters Taco en Ties Carlier hun spijt over de situatie. Ondanks de teleurstelling blijven ze echter hoopvol over de toekomst van VanMoof. Ze geloven dat het bedrijf een belangrijke speler zal blijven in de fietsindustrie.

Onrust Onder VanMoof-Gebruikers

De aankondiging van het faillissement heeft geleid tot onrust onder VanMoof-gebruikers. Velen van hen stonden vorige week voor gesloten deuren bij de winkels in Amsterdam, met vragen en defecte fietsen. De communicatie vanuit VanMoof naar haar klanten toe liet te wensen over, wat leidde tot frustratie bij de gebruikers.

Wat Betekent Dit Voor Klanten?

De vraag die nu op ieders lippen brandt, is wat er gaat gebeuren met de klanten die nog geld van VanMoof tegoed hebben. Volgens de Consumentenbond is de kans groot dat deze klanten hun geld niet terug zullen zien. Eerst moeten instanties zoals de belastingdienst en het UWV worden terugbetaald. Pas daarna komen de klanten aan de beurt. Maar als het geld op is, is het op. Zoals het oude gezegde luidt: “Van een kale kip kun je niet plukken.”

Plaats een reactie