Regenboogvlaggen op Zeedijk Mysterieus Verdwenen

In een verontrustende gebeurtenis zijn afgelopen weekend minstens vijf regenboogvlaggen op de Zeedijk spoorloos verdwenen. De enige overblijfselen zijn de afgebroken vlaggenstokken die nog aan de gevels hangen.

Verdwijning vermoedelijk op zaterdagavond

De vlaggen, die symbool staan voor de lhbtiq+-gemeenschap, zijn vermoedelijk zaterdagavond of in de vroege uren van zondag vernield of gestolen. Een bewoner van de Zeedijk merkte op dat de vlaggen zaterdag nog fier wapperden, maar zondagochtend plotseling verdwenen waren.

Reacties op de verdwijning

Lotte Terwel, bestuurder van stadsdeel Centrum, uitte haar verontwaardiging over de gebeurtenis op Instagram. “Dit maakt me zo kwaad”, schreef ze. “We zorgen dat de vlaggen zo snel mogelijk weer wapperen.”

De politie heeft geen exacte cijfers over het aantal vernielde of gestolen regenboogvlaggen in de stad. Een woordvoerder gaf aan dat dit soort incidenten het hele jaar door sporadisch voorkomen, maar dat ze niet altijd worden gemeld. “We roepen iedereen op om altijd bij de politie een melding te doen.”

COC Amsterdam spreekt zich uit

COC Amsterdam, een organisatie die zich inzet voor de emancipatie van de lhbtiq+-gemeenschap in de stad, heeft de actie veroordeeld als ‘kinderachtig’ en ‘provocerend’. Voorzitter Margriet Veeger zei: “Dit zijn doelgerichte acties. In zo’n Prideweek is dit het moment om te provoceren. Mensen voelen zich hierdoor geïntimideerd.”

Deze gebeurtenis volgt op een soortgelijk incident vorige week bij de Sloterplas, waar een regenboogvlag binnen 48 uur na het hijsen werd gestolen.

Plaats een reactie