Revitalisatie van de Fortbrug in Weesp: Een Circulaire Aanpak

De Nieuwe Levensfase van de Fortbrug

De historische Fortbrug in Weesp, die de Ossenmarkt en de ’s Gravelandseweg met elkaar verbindt, staat op het punt een grondige vernieuwing te ondergaan. Deze brug, die een cruciale rol speelt in de lokale verkeersstroom, zal vanaf 4 september volledig worden afgesloten voor de renovatie. Maar de lokale bevolking hoeft zich geen zorgen te maken over de toegankelijkheid, want er wordt momenteel een tijdelijke brug gebouwd om de oversteek mogelijk te blijven maken.

De Belangrijke Rol van de Tijdelijke Brug

Volgens projectleider Hassan Maher is de tijdelijke brug van vitaal belang voor de gemeenschap. “Het is niet alleen belangrijk voor fietsers, voetgangers en automobilisten, maar ook voor nood- en hulpdiensten,” legt hij uit. De tijdelijke brug zal ook rekening houden met de lokale sportvereniging ‘De Zeemeermin’, aangezien deze direct op het terrein van de plaatselijke jachthaven zal worden geplaatst.

De Gemeenschap Verwelkomt de Vernieuwing

De lokale bevolking lijkt over het algemeen positief te zijn over de renovatie van de brug. Een buurtbewoner die de brug dagelijks meerdere keren gebruikt, merkte op: “Het is nodig, dus heel goed. Veiligheid voorop.” Een andere voorbijganger merkte op dat de brug een beetje wiebelde en dat een renovatie welkom zou zijn.

Circulaire Vernieuwing: Hergebruik van Oude Brugdelen

Wat deze renovatie bijzonder maakt, is de circulaire aanpak. Onderdelen van een oude brug in Nieuw-West zullen worden hergebruikt voor de vernieuwing van de Fortbrug. Maher legt uit: “We gaan een pilot doen voor het project. Circulaire vervanging van de brug. We gaan betonleggers hergebruiken van een brug die ligt in Nieuw-West.” Maar de bewoners van Nieuw-West hoeven zich geen zorgen te maken over het verlies van hun brug, aangezien er in dat gebied een tunnel is gebouwd, waardoor de brug overbodig is geworden.

Verkeersimpact van de Vernieuwing

Vanaf 4 september 2023 zal de Fortbrug in Weesp volledig afgesloten zijn voor alle verkeer. Voetgangers, fietsers, nood- en hulpdiensten, auto’s en voertuigen tot 6 ton per as kunnen vanaf dat moment gebruik maken van de tijdelijke brug. Als alles volgens plan verloopt, zal de vernieuwing van de Fortbrug in april 2024 van start gaan.

Plaats een reactie