Steijn trekt kort geding tegen Van Hooijdonk in na excuses

Maurice Steijn, de hoofdtrainer van Ajax, heeft besloten om geen kort geding door te zetten dat hij had aangespannen tegen Pierre van Hooijdonk. Dit besluit volgt na een publieke verontschuldiging van Van Hooijdonk voor zijn eerdere uitspraken. “Onze eisen zijn ingewilligd, dus het kort geding is niet langer nodig”, aldus Jan Kabalt, de advocaat van Steijn, in een verklaring aan AT5.

Conflict over uitspraken in Studio Voetbal

De aanleiding voor het mogelijke kort geding was een reeks uitspraken van Van Hooijdonk in het praatprogramma Studio Voetbal. Als vaste tafelgast van het NOS-programma beschuldigde de voormalige voetballer Steijn van “betrokkenheid bij schimmige deals met bevriende spelersmakelaars”. Volgens Van Hooijdonk vonden deze praktijken plaats tijdens Steijns periode als trainer van NAC Breda in het seizoen 2020-2021.

Steijn eiste een publieke rectificatie van deze uitspraken en gaf Van Hooijdonk tot woensdagmiddag de tijd om dit te doen. Toen de oud-international voor de gestelde deadline nog niet had gereageerd, besloot Steijn een kort geding aan te spannen.

Excuses van Van Hooijdonk

Enkele uren na de deadline kwam Van Hooijdonk alsnog met een verontschuldiging. “Ik heb tijdens de uitzending gezegd dat Maurice Steijn betrokken zou zijn geweest bij schimmige deals met spelersmakelaars”, gaf hij toe op de website van de NOS. “Ik heb deze opmerking in het heetst van de strijd gemaakt tijdens een discussie met andere tafelgasten. Ik heb geen bewijs voor mijn bewering en had deze daarom niet moeten maken. Ik trek mijn woorden over Maurice in en bied hem mijn excuses aan. Zodra de situatie is gekalmeerd, zal ik contact opnemen met Maurice om onze kwestie te bespreken.”

Na deze publieke verontschuldiging besloot Steijn het kort geding niet door te zetten. Het is nog onbekend wanneer het gesprek tussen de twee zal plaatsvinden.

Plaats een reactie