Steven Berghuis bezorgd over Ajax’s prestaties

Middenvelder Steven Berghuis heeft zijn zorgen geuit over de huidige staat van Ajax, in het licht van het recente vertrek van Dušan Tadić. In een uitgebreid interview tijdens het trainingskamp in Herzogenaurach, Duitsland, sprak Berghuis zijn twijfels uit over het komende seizoen voor de club.

Verwachtingen en realiteit

Volgens Berghuis is het moeilijk in te schatten hoe het seizoen voor Ajax zal verlopen. “Ajax blijft Ajax. Er wordt van ons verwacht dat we van elk team gaan winnen. En op dit moment betwijfel ik of we aan die verwachting kunnen voldoen,” zei hij. Hij benadrukte dat er een selectie nodig is die de verwachtingen kan waarmaken, en dat hij zich daar momenteel zorgen over maakt. Hij gelooft dat het vertrek van Tadić een eerste waarschuwingssignaal was.

Teamdynamiek en prestaties

Berghuis benadrukte dat elke Ajax-speler goed kan voetballen, maar dat het belangrijk is om een goede mix van kwaliteiten, mentaliteiten en karakters samen te stellen. Hij gelooft dat dit vorig jaar ontbrak, ondanks het feit dat het team geen slechte spelers had. “Je kunt mij niet vertellen dat we vorig jaar een slecht elftal of slechte spelers hadden. En dat is denk ik de analyse die ik heb gemaakt van vorig jaar,” zei hij.

Incident na FC Twente wedstrijd

Berghuis sprak ook over het incident na de uitwedstrijd tegen FC Twente eind mei, waarbij hij een slaande beweging maakte. Hij gaf toe dat hij gemengde gevoelens heeft over het incident. “Ik sta er nog steeds een beetje 50/50 in. Ik vind dat het uit de hand loopt eerlijk gezegd. Richting spelers, maar ook scheidsrechters. Hetgeen wat je over je heen moet laten gaan,” zei hij.

Hij gaf toe dat hij zichzelf uiteindelijk heeft benadeeld door de eerste drie wedstrijden van het seizoen te missen. Hij merkte ook op dat er een serieus probleem is in Nederland met betrekking tot het gedrag op de tribunes.

“Aan de ene kant sta ik achter wat ik heb gedaan, tot hier en niet verder”, vat hij samen. “Maar aan de andere kant vraag ik me wel af of het iets oplost en of het iets heeft opgelost. Behalve dan dat ik de eerste drie wedstrijden mis.”

Plaats een reactie