Storing verkeersleidingsysteem ontregelt metroverkeer in Amsterdam

In de vroege ochtenduren van vandaag werd het metroverkeer in Amsterdam ernstig verstoord door een storing in het verkeersleidingsysteem. De storing had een grote impact op de metrolijnen 53 en 54, die normaal gesproken een belangrijke verbinding vormen tussen de buitenwijken en het stadscentrum. Door de storing waren reizigers genoodzaakt om alternatieve routes te zoeken.

Storing treft belangrijke metrohaltes

De storing deed zich voor bij enkele belangrijke metrohaltes, waaronder die aan de Wibautstraat, bij Station Amstel en aan de Spaklerweg. Hierdoor konden de metro’s van lijn 53 en 54 niet verder rijden dan de halte op de Van der Madeweg, richting het Centraal Station.

Alternatieve routes en oplossingen

Om de impact van de storing te beperken, werden de metro’s tijdelijk omgeleid. Ze pendelden tussen Gein en Gaasperplas naar Station Zuid, een halte die normaal gesproken niet op hun route ligt. Vanaf Station Zuid konden reizigers overstappen op de Noord/Zuidlijn om zo alsnog het centrum van de stad te bereiken. Rond 10.30 uur meldde het GVB dat de storing was verholpen en dat de metro’s weer volgens de normale dienstregeling reden.

Ook problemen op lijn 51

Naast de problemen op de lijnen 53 en 54, ondervond ook metrolijn 51 hinder van de storing. Deze metro kon niet verder rijden dan de halte op de Amstelveenseweg, waardoor het niet mogelijk was om Station Zuid te bereiken. Rond het middaguur waren ook deze problemen verholpen en kon lijn 51 weer de volledige route rijden.

Hoewel de storing voor veel ongemak zorgde bij de reizigers, toont het ook de veerkracht van het openbaar vervoer in Amsterdam. Door snel alternatieve routes aan te bieden, konden de meeste reizigers hun bestemming alsnog bereiken.

Plaats een reactie