Tweede verdachte opgepakt voor reeks explosies in Amsterdam Zuidoost

De politie heeft een tweede verdachte in hechtenis genomen in verband met de recente explosie aan de Egoli in Amsterdam Zuidoost. De verdachte, een 20-jarige man uit Amsterdam, werd gisteren gearresteerd. Eerder werd al een andere 20-jarige man aangehouden kort na de explosie. De woning aan de Egoli is de afgelopen maanden al drie keer het doelwit geweest van dergelijke incidenten.

Verdachte in beperkingen

Na grondig onderzoek kwam de politie de tweede verdachte op het spoor. Hij wordt momenteel vastgehouden in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De politie heeft aangegeven dat er mogelijk nog meer aanhoudingen zullen volgen in deze zaak.

Explosie zonder gewonden

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er een explosie plaats voor de woning aan de Egoli. Gelukkig vielen er geen gewonden. Agenten die snel ter plaatse waren, merkten een man op die aan het signalement voldeed en hielden hem onmiddellijk aan. Deze man zit nog steeds in hechtenis.

Herhaaldelijke doelwit

Dit was de derde keer in enkele maanden dat de woning het doelwit was van een explosie. In juni vonden er binnen enkele dagen al twee explosies plaats. Naar aanleiding van deze incidenten stelde burgemeester Femke Halsema voor om een maand lang cameratoezicht in te stellen. Dit toezicht eindigde echter op 22 juli.

De politie zet het onderzoek voort en roept getuigen op om zich te melden. Het is nog onduidelijk wat het motief achter de explosies is en of de twee verdachten samenwerkten of afzonderlijk handelden.

Plaats een reactie