Uitbreiding veiligheidsrisicogebieden in Amsterdam

De veiligheidsrisicogebieden in Amsterdam zijn uitgebreid door de driehoek van burgemeester, politie en Openbaar Ministerie. Het Rembrandtplein en Thorbeckeplein zijn nu ook opgenomen in deze zones. In deze gebieden heeft de politie de bevoegdheid om iedereen te fouilleren op het bezit van vuurwerk of wapens.

Andere risicogebieden

Naast de twee genoemde pleinen, zijn ook de omgeving van de Johan Cruijff Arena, de Dam, het Centraal Station en de metrolijn tussen het centrum en de Arena aangewezen als veiligheidsrisicogebieden. Deze maatregel is genomen vanwege de komst van uitsupporters van Olympique Marseille, de tegenstander van Ajax in Europa. De risicogebieden blijven tot 22.00 uur van kracht.

Verhoogde politie-inzet

Er is ook een verhoogde politie-inzet in de stad om de supporters in de gaten te houden. De fans van Marseille hebben een beruchte reputatie. Tijdens hun laatste bezoek aan Nederland, voor een wedstrijd tegen Feyenoord, werden 48 supporters gearresteerd voor het afsteken van vuurwerk en openlijke geweldpleging. Ondanks deze voorgeschiedenis, heeft burgemeester Halsema besloten dat de supporters welkom zijn in Amsterdam, maar met extra veiligheidsmaatregelen.

Wedstrijd vanavond

De voetbalwedstrijd tussen Ajax en Olympique Marseille vindt vanavond plaats in de Johan Cruijff Arena. De aftrap is om 21.00 uur. De uitbreiding van de veiligheidsrisicogebieden en de verhoogde politie-inzet zijn onderdeel van de voorbereidingen om de veiligheid rondom deze wedstrijd te waarborgen.

Plaats een reactie