Verkeerde navigatie leidt bezoekers IND-kantoor naar privéwoning

Stel je voor dat je elke dag onbekende mensen aan je deur krijgt die denken dat jouw huis een kantoor van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is. Dit is precies wat Ron meemaakt, dankzij een fout in de populairste navigatie-apps. Ondanks zijn pogingen om het probleem op te lossen, blijft het probleem aanhouden.

Verwarring tussen laan en plantsoen

De oorzaak van de verwarring is een straatnaamverwisseling. Er is een Pieter Calandlaan en een Pieter Calandplantsoen, en het plantsoen ligt praktisch aan de laan. Ron begrijpt de verwarring wel en kan er zelfs om lachen. Maar het blijft een probleem.

Google Maps versus Apple Kaarten

Er is enige vooruitgang geboekt sinds Ron het probleem eerder dit jaar aan AT5 meldde. Zoekopdrachten in Google Maps naar het IND-kantoor of naar het adres – Pieter Calandlaan 1 – leiden nu bijna altijd naar de juiste locatie. Maar in de kaarten-app van Apple blijft de verwarring bestaan. Als je ‘Pieter Calandlaan 1’ intikt, kom je bij Ron uit. “Als er nu iemand aanbelt, vraag ik altijd of ze een iPhone hebben,” zegt Ron lachend.

Reactie van de IND en Apple

De IND heeft aangegeven weinig te kunnen doen aan de situatie. Ze hebben Ron wel een bloemetje gestuurd als blijk van waardering voor zijn geduld. Maar Ron zou liever zien dat het probleem wordt opgelost.

Apple heeft tot nu toe ook geen oplossing kunnen bieden. Ron heeft contact opgenomen met de klantenservice van Apple, maar na drie kwartier bellen kreeg hij alleen hetzelfde telefoonnummer dat hij al had gebeld.

Deurbel uitgeschakeld

Er lijkt voorlopig nog geen einde te komen aan de situatie. Maar Ron laat zich niet uit het veld slaan. “Ik woon er pas een jaartje, maar ik heb de deurbel maar uitgezet. Ik werk onregelmatige diensten en ik heb geen zin om uit bed gebeld te worden.”

Plaats een reactie