Verzoek om meer inzicht in geweld tegen LHBTIQ+ tijdens Pride

Marja Lust, een raadslid van D66, heeft het stadsbestuur om meer informatie gevraagd over geweld tegen de LHBTIQ+ gemeenschap tijdens de recente Pride vieringen. Ze wil inzicht krijgen in het aantal aangiften en meldingen van discriminatie die zijn gedaan bij de politie.

Incidenten tegen dragqueens

Lust benadrukt de incidenten waarbij dragqueens het slachtoffer waren. Ze stelt dat dergelijke gebeurtenissen altijd voor onrust zorgen binnen de LHBTIQ+ gemeenschap en terechte verontwaardiging veroorzaken. “Dit is een sentiment dat D66 deelt”, zegt het raadslid. Ze voegt eraan toe dat op basis van eerdere ervaringen, het aannemelijk is dat deze vijandigheden niet op zichzelf staan.

Vergelijking met voorgaande jaren

Naast het verzoek om meer informatie over de recente gebeurtenissen, vraagt Lust ook hoe het aantal aangiften en meldingen zich verhoudt tot voorgaande jaren. Ze wil weten of er een trend te herkennen is in de ontwikkeling van deze cijfers.

Veiligheidsmaatregelen tijdens Pride

Verder is Lust geïnteresseerd in de maatregelen die zijn genomen om het gevoel van veiligheid tijdens de meest recente Pride te verhogen. Ze wil weten welke maatregelen er bij een volgende editie worden ingezet en hoe het stadsbestuur terugkijkt op de veiligheid tijdens de afgelopen Pride.

Met deze vragen hoopt Lust meer inzicht te krijgen in de problematiek en te kunnen bijdragen aan een veiligere omgeving voor de LHBTIQ+ gemeenschap tijdens toekomstige Pride vieringen.

Plaats een reactie