Verkeersknip in Nieuw-West: een zegen of een vloek?

In het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West is een nieuwe verkeersknip geïntroduceerd op de Sloterweg. Deze maatregel, die de straat doodlopend maakt, is bedoeld om het hardrijdende sluipverkeer te verminderen. Hoewel de knip in de Weesperstraat tot files heeft geleid, lijkt de nieuwe knip in Nieuw-West vooralsnog geen grote verkeersopstoppingen te veroorzaken.

Reacties van de buurtbewoners

De knip, die zich bevindt op het kruispunt met de Ditlaar, is met open armen ontvangen door sommige buurtbewoners. Een van hen, die haar hond uitliet, uitte haar tevredenheid over de rust die de knip heeft gebracht. Echter, niet iedereen was aanvankelijk enthousiast over de verandering. Piet Boon, die iets verderop woont, maakte zich zorgen over het omrijdende verkeer dat de knip zou veroorzaken. Desondanks is hij na vier dagen niet ontevreden. Hij merkte op dat de Laan van Vlaanderen nu goed doorstroomt, hoewel de Anderlechtlaan tijdens de spits nog wat problemen ondervindt.

Effect op de schoolgaande jeugd

De leerlingen van basisschool de Mijlpaal aan de Anderlechtlaan lijken niet al te veel last te hebben van de verkeersknip. Een van hen merkte zelfs op dat het vorige week drukker was. Toch zijn er ook leerlingen die aangeven dat ze nu moeten omrijden, wat voor hen een nadeel is. Een leerling uitte zijn zorgen over het feit dat de reistijd na een vermoeiende vakantie nu langer zal zijn. Een andere leerling merkte op dat hij door de knip soms te laat komt voor zijn kickbokslessen.

Problemen met ontheffingen en slimme camera’s

Een van de problemen die de knip met zich meebrengt, is dat buurtbewoners moeten omrijden omdat ze nog geen ontheffing hebben. Dit komt doordat de slimme camera’s, die bedoeld zijn om bestemmingsverkeer door te laten, nog niet werken. Volgens de gemeente zullen deze camera’s pas eind 2023 operationeel zijn. Ondanks dit probleem heeft de lokale bestuurder ervoor gekozen om de knip door te laten gaan vanwege veiligheidsoverwegingen.

Geen lawaaiprotest verwacht

Hoewel het nog vroeg is om definitieve conclusies te trekken, lijkt het erop dat de verkeersknip in Nieuw-West tot nu toe succesvol is. In tegenstelling tot de recente lawaaiprotesten in Oost, verwacht Boon geen dergelijke protesten in Nieuw-West. Hij benadrukt echter dat het nog te vroeg is om definitieve conclusies te trekken en dat de situatie nauwlettend in de gaten gehouden moet worden.

Plaats een reactie